La Rinascente Flagship Store

mitt i centrum av staden, ett stenkast från Fontana di Trevi och Piazza Di Spagna, Rinascente skapade sin andra flaggskeppsbutik. Byggnaden, som ligger i Via del Tritone på hörnet av Via Dei Due Macelli, har omstrukturerats noggrant under 11 år, vilket inkluderade en arkeologisk plats som lyfts fram under byggnadsarbetet.

det var Vincent Van Duysen Architects som tog rollen som ledande konceptdesigner för viktiga offentliga utrymmen i den nya byggnaden, såsom översikten över den yttre fa-renoveringen, den allmänna layoutstrategin på bottenvåningen och första våningen, butiksytor med flera varumärken och inredningen för huvudfunktionen i projektet: det monumentala atriumet, en central domstol som ger ljus och prakt till varje våning.

Roms nya varuhus La Rinascente ger ett magnifikt exempel på hur dåtid och nutid engagerar sig i dialog och tillsammans skapar en ny detaljhandelsupplevelse; en byggnad som perfekt balanserar gammalt och modernt. Fa-designen belyser upprepningen av arkitektoniska element för att skapa en känsla av harmonisk enhet som definierar begreppet ett samtida och nyktert uttryck.

förutom att ta hänsyn till platsens särdrag och det dekorativa uttrycket för den befintliga palazzi, är designen verkligen inspirerad av den italienska arkitekturens skala, proportioner och hierarki, från de klassiska referenserna som Bramantes kloster i Rom, till den italienska modernistiska arkitekturen från 1920-och 1930-talet.

för atriumdesignen var det viktigt att skapa en offentlig atmosfär, samtidigt som de olika utrymmena i alla de olika detaljhandelsavdelningarna fortfarande inramas i en nykter och teatraliskt sätt. Hierarkin och rytmen hos olika arkitektoniska element definierar ett strukturellt och tektoniskt rutnät; kontrasten mellan varm travertinsten och mörk bronspanel förbättrar kompositionens taktilitet och djup, vilket skapar lekfulla handlingsramar och erfarenheter vid varje steg. På samma gång, stadsstrukturen i italienska städer, med flera torg och offentliga utrymmen, var en stark inspirationskälla samtidigt definiera detaljhandeln golv layouter.

utformningen av alla retail fixturer följde principerna för arkitekturen, med raffinerade detaljer och hantverk slutföra designen. Genom ett noggrant urval av material och en stark arkitektonisk designmetod respekterar projektet verkligen Roms unika arv men ger en ny identitet och själ till varuhuset La Rinascente.

Beskriv din designfilosofi:

‘Design’ är en kontinuerlig process – mitt sinne arbetar alltid, föreställer sig, ansluter. Jag gillar att ta hänsyn till en berättelse när jag utformar och jag tycker om att vara en ‘berättare’ – för det handlar inte alltid om pragmatik – det handlar om själ. När det gäller tradition och förtrogenhet, och förutom utilitaristen, måste mina mönster ha något oväntat och skapa en känslomässig koppling.

jag skulle definiera min stil med rena och taktila material som resulterar i en tydlig och tidlös design. Jag försöker vara så konsekvent och ihållande som möjligt mot berättelsen Jag vill ta med för den specifika klienten – mitt tillvägagångssätt täcker alla aspekter av design, respekterar sammanhanget och dess traditioner inom sinnena och den fysiska upplevelsen av rymden, materialen och ljuset som placerar användarcentralen. Funktionalitet, hållbarhet och komfort är de främsta komponenterna i mitt arbete. Mitt arkitektoniska språk är inte blyg för estetik utan motstår Mode och trender.

ett uttalande om projektet:

vad bestod utmaningen av?

förutom att ta hänsyn till webbplatsens särdrag eller prydnadsuttrycket för de befintliga Palazzorna, är designen verkligen inspirerad av den italienska arkitekturens skala, proportioner och hierarki. Från de klassiska referenserna som Bramantes kloster i Rom, till den italienska modernistiska arkitekturen från 20-talet & 30-talet. för den centrala domstolsdesignen var det viktigt att skapa en offentlig atmosfär och fortfarande inrama de olika utrymmena i alla olika detaljhandelsavdelningar på ett nyktert och teatraliskt sätt. Hierarkin och rytmen hos olika arkitekturelement definierar ett strukturellt och tektoniskt rutnät; kontrasten mellan varm travertinsten och mörk bronspanel förbättrar kompositionens taktilitet och djup, vilket skapar lekfulla handlingsramar och upplevelser vid varje gångväg. Samtidigt var stadsstrukturen i de italienska städerna, med flera torg och offentliga utrymmen, en stark inspirationskälla samtidigt som man definierade golvlayouterna för detaljhandeln.

det var viktigt att skapa en offentlig atmosfär och inrama de olika utrymmena för alla olika försäljningsavdelningar på ett nyktert och teatraliskt sätt. Samtidigt kan du definiera de interna layouterna för varje detaljplan med inspiration från strukturen i italienska städer med flera torg och offentliga utrymmen. Detta är ett projekt som respekterar den italienska traditionen genom att skapa en ny detaljhandelsupplevelse på ett modernt sätt.

fanns det några positiva eller negativa överraskningar när du insåg designen?

mitt samarbete med La Rinascente går tillbaka till början av min karriär, så det finns ömsesidig förståelse och perfekt samarbete. Projektet tog flera år att köra men det fanns inga större svårigheter. Naturligtvis har projektet frysts under en tid på grund av arkeologiska upptäckter under grundarbetena, men det här är en fråga som de lokala lagen och klienten har lyckats perfekt.

Builder-ägarens önskan / mål. Vad ska projektet kunna göra?

detta är ett projekt som respekterar den italienska traditionen genom att skapa en ny försäljningsupplevelse på ett modernt sätt. Vi arbetade nära de lokala teamen och de italienska förmögenhetsmyndigheterna för att definiera ett projekt som skulle uppfylla arvskraven. Samtidigt, tack vare ett noggrant urval av material, färger och speciella element, respekterar designen de befintliga egenskaperna hos de historiska fasaderna, vilket ändå ger en ny identitet och själ till hela konstruktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.