Șină clapetă cu picior ușor

rallus longirostris levipes

stare pe cale de dispariție
listat octombrie 13, 1970
familie Rallidae (șine, Gallinules, Coots)
descriere pasăre de mlaștină asemănătoare găinilor, cu o factură lungă, ușor curbată în jos.
Habitat mlaștini sărate de coastă.
alimente insecte, pești mici, melci, materie vegetală.
reproducere ambreiaj de patru până la opt ouă.
amenințări pierderea zonelor umede.
gama California; Mexic (Baja California)

descriere

șina clapetă cu picioare ușoare este o pasăre de mlaștină compactă, asemănătoare găinilor, cu o factură lungă, ușor curbată în jos. Măsurând 14-16 in (35-41 cm) în lungime, această șină are un piept tawny, un spate gri-maroniu, bare verticale întunecate și albe pe flancuri și un plasture alb sub coada scurtă în sus.

comportament

șina clapper cu picioare ușoare este un forager omnivor, hrănindu-se cu melci, crustacee, insecte, stâlpi și pești mici, precum și cu unele materii vegetale. Este de obicei un rezident pe tot parcursul anului în mlaștina sa de origine și este în primul rând sedentar. Șinele Clapper cuibăresc de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii August, iar majoritatea ouălor sunt depuse de la începutul lunii aprilie până la începutul lunii mai. Dimensiunea ambreiajului variază de la patru la opt ouă, care sunt incubate timp de aproximativ 23 de zile. Ambii părinți participă la cuib, care este incubat constant în timpul zilei.

după eclozarea puilor, părinții construiesc două sau mai multe cuiburi de puiet din cordgrass uscat. Ambii părinți au grijă de tineri; în timp ce unul se hrănește, celălalt clocește puii. După câteva zile, puii însoțesc adulții în călătorii de hrănire.

Habitat

șinele Clapper necesită apă sărată sau mlaștini salmastre, cu vegetație adecvată pentru cuibărit, hrănire și acoperire. Cuiburile sunt construite sub aglomerări de murături, adesea așezate direct pe pământ sau în standuri de iarbă de cord ușor deasupra nivelului solului.

distribuție

când a fost descris inițial, șina clapetă cu picioare ușoare a variat pe scară largă în mlaștinile sărate de-a lungul coastei Pacificului, de la județul Santa Barbara, California, până la Golful San Quint, Baja California, Mexic. Unii ornitologi, punând la îndoială identificarea păsărilor la capătul inferior al gamei, plasează granița sudică La Ensenada, Baja California. În acest interval, majoritatea mlaștinilor sărate de-a lungul coasteila un moment dat au susținut populațiile de reproducere a șinelor de clapetă cu picioare ușoare.

începând cu 1990, șinele de clapetă cu picioare ușoare au fost găsite în 21 de mlaștini din California și cel puțin două în Baja California. Aproape 90% din populația SUA locuiește doar șase mlaștini. Cea mai mare concentrație de șine este la Upper Newport Bay în Orange County. Alte locații cu populații feroviare considerabile includ rezervația ecologică Kendall-Frost și mlaștina Tijuana în județul San Diego, Golful Anaheim în județul Orange și Goleta Slough în județul Santa Barbara. La începutul anilor 1970, populația California light-footed clapper rail a fost estimată la 500-700 de perechi. Până în 1986, doar 143 de perechi erau estimate să supraviețuiască în stat.

amenințări

factorul major în declinul șinei clapper cu picioare ușoare a fost distrugerea sau degradarea habitatului său de mlaștină sărată. Dragarea și umplerea mlaștinilor au continuat de-a lungul coastei Californiei, în special în jurul San Diego, Mission Bay și zona Los Angeles-Long Beach. În California de Sud rămân doar aproximativ 25% din terenurile umede care existau în 1900. În terenurile umede rămase, diverse fenomene naturale amenință populația feroviară supraviețuitoare. Furtunile violente și scurgerile excesive pot deteriora grav comunitatea mlaștină. Vegetația cuibăritoare poate fi sfâșiată sau încâlcită, astfel încât este inutilizabilă, iar cuiburile se pierd adesea din cauza mareelor peste normal. Deoarece majoritatea cuiburilor sunt construite pe sau aproape de sol, prădarea a contribuit la declin.

conservare și recuperare

din 1979, mai multe mlaștini au fost restaurate și alte câteva zone de mlaștină au fost protejate, inclusiv Golful Anaheim și Upper Newport Bay în Orange County; Goleta Slough în Santa Barbara County; și rezervația marină South Bay, mlaștina Tijuana și rezervația ecologică Kendall-Frost din județul San Diego. O tehnică de recuperare care a funcționat bine este furnizarea de platforme artificiale de cuibărit. Concepute pentru a pluti în sus și în jos cu mareele, platformele din Refugiul Național pentru animale sălbatice din Golful Anaheim au fost utilizate pe scară largă în timpul sezoanelor de reproducere din 1986 și 1987. Platforme similare au fost construite ulterior la Point Magu, Carpenteria Marsh și rezervația ecologică Kendall-Frost.

Contact

S. U. A. Fish and Wildlife Service
Biroul Regional, Divizia speciilor pe cale de dispariție
Complexul Federal Eastside
911 N. E. 11th Ave.
Portland, Oregon 97232-4181
Telefon: (503) 231-6121
http://pacific.fws.gov/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.