La Rinascenten lippulaivamyymälä

aivan kaupungin keskustassa, askeleen päässä Trevin suihkulähteestä ja Piazza di Spagna-aukiolta, Rinascente perusti toisen lippulaivamyymälänsä. Via del Tritonessa Via dei Due Macellin kulmassa sijaitsevaa rakennusta on uudistettu huolellisesti 11 vuoden aikana, minkä lisäksi rakennustöiden aikana on tuotu esiin arkeologinen kohde.

Vincent Van Duysen arkkitehdit ottivat johtavan konseptisuunnittelijan roolin uudisrakennuksen keskeisissä yleisissä tiloissa, kuten julkisivuremontin yleiskatsauksessa, pohjakerroksen ja ensimmäisen kerroksen asemakaavastrategiassa, monimerkkisissä myymälätiloissa ja sisustuksessa, joka on projektin tärkein ominaisuus: monumentaalinen atrium, keskuskenttä, joka tuo valoa ja loistoa jokaiseen kerrokseen.

Rooman Uusi La Rinascente-tavaratalo on upea esimerkki siitä, miten menneisyys ja nykyisyys käyvät vuoropuhelua ja luovat yhdessä uuden kauppakokemuksen; rakennuksen, joka tasapainottaa täydellisesti vanhan ja modernin. Julkisivun suunnittelussa korostuu arkkitehtonisten elementtien toistuminen harmonisen yhtenäisyyden tunteen luomiseksi, joka määrittelee nykyaikaista ja hillittyä ilmaisua.

paikan erityispiirteiden ja olemassa olevan Palazzin koristeellisen ilmaisun lisäksi suunnittelussa on otettu huomioon italialaisen arkkitehtuurin mittakaava, osuus ja hierarkia klassisista viittauksista, kuten Bramanten luostarista Roomassa, 1920-ja 1930-luvun italialaiseen modernistiseen arkkitehtuuriin.

atriumin suunnittelussa oli tärkeää luoda julkinen ilmapiiri, mutta samalla rajata eri myymäläosastojen eri tilat selkeällä tavalla.ja teatraalisesti. Eri arkkitehtonisten elementtien hierarkia ja rytmi määrittelevät rakenteellisen ja tektonisen ruudukon; lämpimän travertiinikiven ja tumman pronssin paneloinnin välinen kontrasti parantaa sommitelman taktisuutta ja syvyyttä, luoden leikkisiä toimintakehyksiä ja kokemusta joka askeleella. Samaan aikaan Italian kaupunkien kaupunkirakenne, jossa on useita neliöitä ja julkisia tiloja, oli vahva inspiraation lähde määriteltäessä vähittäiskaupan pohjaratkaisuja.

kaikkien vähittäiskaupan kalusteiden suunnittelussa noudatettiin arkkitehtuurin periaatteita, ja suunnittelun täydensivät hienostuneet yksityiskohdat ja käsityötaito. Huolellisen Materiaalivalinnan ja vahvan arkkitehtonisen suunnittelun ansiosta projekti kunnioittaa Rooman ainutlaatuista perintöä, mutta tuo uuden identiteetin ja sielun La Rinascente-tavarataloon.

kuvaile suunnittelufilosofiaasi:

“Design” on jatkuva prosessi – mieleni toimii, kuvittelee, yhdistää. Haluan ottaa huomioon kerronnan suunnittelussa ja nautin siitä, että olen ‘tarinankertoja’ – koska kyse ei ole aina pragmatiikasta vaan sielusta. Perinteeseen ja tuttuuteen liittyen ja utilitarismin lisäksi suunnitelmissani pitää olla jotain odottamatonta ja luoda tunneyhteys.

määrittelisin tyylini puhtailla ja tuntoaistimuksilla, joiden tuloksena on selkeä ja ajaton muotoilu. Pyrin olemaan mahdollisimman seurallinen ja sinnikäs tarinaa kohtaan, jonka haluan tuoda tietylle asiakkaalle – lähestymistapani kattaa kaikki suunnittelun osa-alueet kunnioittaen kontekstia ja sen perinteitä tilan, materiaalien ja valon aisteissa ja fyysisessä kokemuksessa. Toimivuus, kestävyys ja mukavuus ovat työni pääkomponentteja. Arkkitehtuurikieleni ei ujostele estetiikkaa, vaan vastustaa Muotia ja trendejä.

lausunto hankkeesta:

mitä haaste sisälsi?

sen lisäksi, että rakennuksessa on otettu huomioon alueen erityispiirteet tai olemassa olevan palatsin koriste-ilme, sen suunnittelussa on otettu todella huomioon italialaisen arkkitehtuurin mittakaava, osuus ja hierarkia. Klassisista viittauksista, kuten Bramanten luostarista Roomassa, italialaiseen modernistiseen arkkitehtuuriin 20-luvulta & 30-luvulta. keskeisen hovin suunnittelussa oli tärkeää luoda julkinen ilmapiiri, joka rajasi edelleen eri myymäläosastojen eri tilat hillityllä ja teatraalisella tavalla. Eri arkkitehtuurielementtien hierarkia ja rytmi määrittelevät rakenteellisen ja tektonisen ruudukon; lämpimän travertiinikiven ja tumman pronssin paneloinnin välinen kontrasti parantaa sommitelman hienosyisyyttä ja syvyyttä luoden leikkisiä toimintakehyksiä ja elämyksiä jokaisella kävelytiellä. Samaan aikaan Italian kaupunkien kaupunkirakenne, jossa on useita neliöitä ja julkisia tiloja, oli vahva inspiraation lähde määriteltäessä vähittäiskaupan pohjaratkaisuja.

oli tärkeää luoda julkinen ilmapiiri, rajaamalla eri myyntiosastojen eri tilat raittiiseen ja teatraaliseen suuntaan. Samalla on voitava määritellä kunkin vähittäiskaupan suunnitelman sisäiset kaavat käyttäen inspiraationa Italian kaupunkien rakennetta, jossa on useita neliöitä ja julkisia tiloja. Kyseessä on projekti, joka kunnioittaa italialaista perinnettä luomalla uuden myymäläkokemuksen nykyaikaisella tavalla.

oliko suunnittelun toteutuksessa positiivisia tai negatiivisia yllätyksiä?

yhteistyöni La Rinascenten kanssa juontaa juurensa urani alkuun, joten yhteisymmärrys ja täydellinen yhteistyö ovat olemassa. Projekti kesti useita vuosia, mutta suurempia vaikeuksia ei tullut. Hanke on luonnollisesti ollut jonkin aikaa jäissä perustustöiden aikaisten arkeologisten löytöjen vuoksi, mutta tässä kysymyksessä paikalliset tiimit ja asiakas ovat onnistuneet täydellisesti.

rakentaja-omistajan toive / tavoite. Mihin hankkeella pitäisi pystyä?

kyseessä on projekti, joka kunnioittaa italialaista perinnettä luomalla uuden myyntikokemuksen nykyaikaisella tavalla. Teimme tiivistä yhteistyötä paikallisten tiimien ja Italian varallisuusviranomaisten kanssa määrittääksemme hankkeen, joka täyttäisi perintövaatimukset. Samalla huolellisen materiaalien, värien ja tiettyjen elementtien valinnan ansiosta suunnittelu kunnioittaa historiallisten Julkisivujen nykyisiä ominaisuuksia, mutta tuo uuden identiteetin ja sielun täydelliseen rakentamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.