La Rinascente flagskibsbutik

lige i centrum af byen, få skridt væk fra Trevi-fontænen og pladsen di Spagna, Rinascente skabte sin anden flagskibsbutik. Bygningen, beliggende i Via del Tritone på hjørnet af Via Dei Due Macelli, er blevet omhyggeligt omstruktureret i løbet af 11 flere år, som omfattede et arkæologisk sted, der blev bragt frem i lyset under byggeriet.

det var Vincent Van Duysen Architects, der tog rollen som førende konceptdesigner for centrale offentlige områder i den nye bygning, såsom oversigten over den udvendige fa-renovering, den generelle layoutstrategi i stueetagen og første sal, multi-brand detailområder og indretningen til hovedfunktionen i projektet: det monumentale atrium, en central domstol, der bringer lys og pragt til hver etage.

Roms nye stormagasin La Rinascente er et storslået eksempel på, hvordan fortid og nutid går i dialog og sammen skaber en ny detailoplevelse; en bygning, der perfekt balancerer gammelt og moderne. Fa kurtade-designet fremhæver gentagelsen af arkitektoniske elementer for at skabe en følelse af harmonisk enhed, der definerer begrebet et moderne og ædru udtryk.

udover at tage hensyn til stedets særlige forhold og det dekorative udtryk for det eksisterende palads, er designet virkelig inspireret af skalaen, proportionen og hierarkiet af italiensk arkitektur, fra de klassiske referencer som Bramantes kloster i Rom til den italienske modernistiske arkitektur fra 1920 ‘erne og 1930’ erne.

for atriumdesignet var det vigtigt at skabe en offentlig atmosfære, mens man stadig indrammede de forskellige rum i alle de forskellige detailafdelinger i en ædru og teatralsk måde. Hierarkiet og rytmen af forskellige arkitektoniske elementer definerer et strukturelt og tektonisk gitter; kontrasten mellem varm travertinsten og mørk bronspaneler forbedrer kompositionens taktilitet og dybde og skaber legende rammer for handling og oplevelse på hvert trin. Samtidig var bystrukturen i Italienske byer med flere pladser og offentlige rum en stærk inspirationskilde, mens man definerede detailgulvlayouterne.

designet af alle detailarmaturer fulgte arkitekturens principper med raffinerede detaljer og håndværk, der fuldendte designet. Gennem et omhyggeligt udvalg af materialer og en stærk arkitektonisk designtilgang respekterer projektet virkelig Roms unikke arv, men bringer en ny identitet og sjæl til stormagasinet La Rinascente.

Beskriv din designfilosofi:

‘Design’ er en kontinuerlig proces – mit sind arbejder altid, forestiller mig, forbinder. Jeg kan godt lide at tage højde for en fortælling, når jeg designer, og jeg nyder at være en ‘historiefortæller’ – fordi det ikke altid handler om pragmatik – det handler om sjæl. Med hensyn til tradition og fortrolighed, og udover det utilitaristiske, mine designs skal have noget uventet og skabe en følelsesmæssig forbindelse.

jeg ville definere min stil ved hjælp af rene og taktile materialer, der resulterer i et klart og tidløst design. Jeg prøver at være så konsekvent og vedholdende som muligt over for den historie, jeg vil bringe til den specifikke klient – min tilgang dækker alle aspekter af design, respekterer konteksten og dens traditioner inden for sanserne og den fysiske oplevelse af rummet, materialer, og lys placere brugeren centralt. Funktionalitet, holdbarhed og komfort er de vigtigste komponenter i mit arbejde. Mit arkitektoniske sprog er ikke genert af æstetik, men modstår Mode og trends.

en erklæring om projektet:

hvad bestod udfordringen af?

udover at tage hensyn til stedets særlige forhold eller det dekorative udtryk for de eksisterende paladser, er designet virkelig inspireret af skalaen, andelen og hierarkiet i italiensk arkitektur. Fra de klassiske referencer som Bramantes Kloster i Rom til den italienske modernistiske arkitektur fra 20 ‘erne & 30’ erne. for central court-designet var det vigtigt at skabe en offentlig atmosfære, der stadig indrammede de forskellige rum i alle forskellige detailafdelinger på en sober og teatralsk måde. Hierarkiet og rytmen i forskellige arkitekturelementer definerer et strukturelt og tektonisk gitter; kontrasten mellem varm travertinsten og mørk bronspaneler forbedrer kompositionens taktilitet og dybde og skaber legende rammer for handling og oplevelser på hver gangbro. Samtidig var bystrukturen i de italienske byer med flere pladser og offentlige rum en stærk inspirationskilde, mens de definerede detailgulvlayouterne.

det var vigtigt at skabe en offentlig atmosfære, der indrammede de forskellige rum i alle de forskellige salgsafdelinger på en sober og teatralsk måde. På samme tid være i stand til at definere de interne layouts for hver detailplan ved hjælp af strukturen i Italienske byer med flere pladser og offentlige rum som inspiration. Dette er et projekt, der respekterer den italienske tradition ved at skabe en ny detailoplevelse på en moderne måde.

var der nogen positive eller negative overraskelser, mens du realiserede designet?

Mit samarbejde med La Rinascente går tilbage til begyndelsen af min karriere, så der er gensidig forståelse og perfekt samarbejde. Projektet tog flere år at køre, men der var ingen større vanskeligheder. Naturligvis har projektet været frosset i nogen tid på grund af arkæologiske opdagelser under grundværkerne, men det er et spørgsmål, som de lokale hold og klienten har formået perfekt.

bygherre-ejerens ønske / mål. Hvad skal projektet kunne gøre?

dette er et projekt, der respekterer den italienske tradition ved at skabe en ny salgsoplevelse på en moderne måde. Vi arbejdede tæt sammen med de lokale teams og de italienske formuemyndigheder for at definere et projekt, der ville opfylde arvskravene. På samme tid, takket være et omhyggeligt udvalg af materialer, farver og særlige elementer, respekterer designet de eksisterende kvaliteter af de historiske facader, men bringer alligevel en ny identitet og sjæl til den komplette konstruktion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.